עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה עונה על שאלות בדיני עבודה

כיצד דיני העבודה מגינים על ציבור העובדים והמעסיקים ?

דיני העבודה מטפלים בכל מה שקשור ליחסים המתקיימים בין מעסיקים לעובדים, למעשה הם מסדירים את הזכויות והחובות הבסיסיות בין המעסיקים לעובדיהם. בנוסף לדיני העבודה קיימים גם הסכמים קיבוציים, הסכמים אלו אמורים להיטיב עם ציבור העובדים המשתייכים לאותה קבוצה אשר נמצאת תחת הסכם קיבוצי ספציפי, לדוגמה הסכם קיבוצי השייך לענף השמירה, או הסכם קיבוצי לענף המלונאות, ענף הניקיון, ענף המוסכים וכיוצא בזה.

בדרך כלל יהיו הסכמים קיבוציים לקבוצת מעסיקים גדולה או למעסיקים גדולים במשק והעובדים שלהם יהיו כפופים לאמור בהסכם הקיבוצי הרלוונטי אליהם.

מה הם אותם ההבדלים המבדילים בין דיני העבודה להסכמים הקיבוציים?

יש מספר הבדלים בין דיני העבודה הכלליים לבין הסעיפים השונים בהסכמים הקיבוציים, להלן ניתן ללמוד על מספר הבדלים:

  1. ברבים מן ההסכמים הקיבוציים מוסדרים התנאים הסוציאליים באופן מיטיב יותר מאשר החוק למשל: לפי דיני העבודה אם עובד/ת מתחילים במקום עבודה חדש ואין להם קופת פנסיה פעילה, על פי החוק חובת המעסיק להפקיד לפנסיה ופיצויים עבורם היא רק לאחר חצי שנה ואילו ההסכם הקיבוצי בענף השמירה קובע שצריך להפקיד מיום העבודה הראשון של העובד/ת.
  2. החוק לא מחייב מעסיקים להפקיד לעובדים לקרנות השתלמות, זה בהחלט פתוח למשא ומתן בין הצדדים. לעומת זאת, בהסכם הקיבוצי בענף השמירה קיימת חובה על המעסיקים להפקיד לעובדים לקרן השתלמות מתחילת ההעסקה.
  3. יש ענפים בהם ההסכמים הקיבוציים מחייבים להעניק תוספת ותק לעובדים, נושא הנתון למשא ומתן בין המעסיקים לעובדים במקומות בהם לא כפופים להסכם קיבוצי.

מהו הסכם עבודה אישי ?

הסכם עבודה אישי הוא הסכם בין מעסיק לעובד/ת פרטני, כשמו כן הוא – הסכם המתאים באופן מאוד אישי לעובד או עובדת מסויימים במקום העבודה. המטרה של ההסכמים האישיים היא להטיב עם העובדים מעבר לאמור בדיני העבודה. בהסכם האישי ניתן למשל לקבל יותר ימי חופשה בשנה, או יותר ימי מחלה בשנה, ניתן לבקש להמיר ימי מחלה לכסף בתום ההעסקה, ניתן לבקש תשלום לקרן השתלמות למן ההתחלה ובאופן כללי הצדדים "תופרים" הסכם המתאים לשניהם, למעסיק ולעובד/ת, על פי המידות והכישורים של כל אחד ואחת מהם.

נושאים שרצוי לבדוק עם קבלת תלוש המשכורת

בדרך כלל המעסיקים משלמים לעובדיהם בהתאם לחוק ואז הכל בסדר ובכל זאת תמיד רצוי לבדוק את התלושים מידי חודש על מנת לראות שלא נעשתה טעות בתום לב. מה אנו בודקים?

  1. ראשית צריך לבדוק האם השכר הבסיסי עליו הוסכם אכן הוא הסכום המופיע בתלוש.
  2. במידה והיו שעות עבודה נוספות מעבר לשעות העבודה הרגילות – האם הן שולמו ? (וזאת במידה והמעסיק אישר לעבוד שעות נוספות). על מנת שנדע מהן השעות בהן עבדנו אני ממליצה לנהל רישום עצמאי של שעות העבודה כדי להשוות אחר כך למה ששולם לנו.
  3. עובדים שעתיים – צריך לבדוק שכל שעות העבודה שולמו וכן לוודא לגבי תשלום עבור חגים, חופשות וימי מחלה, ככל שיש כאלה.
  4. דמי הבראה – לאחר שנה העובדים זכאים לקבל דמי הבראה – בדרך כלל דמי ההבראה משולמים פעם בשנה בתקופת הקיץ ולכן יש לוודא שמשלמים את דמי ההבראה לאחר שמגיעים לתום שנת העבודה הראשונה. במידה ותום שנת העבודה הראשונה מתרחשת בחורף יש להמתין עד למועד בו משלם המעסיק את דמי ההבראה ואז ישולם עבור כל התקופה מתחילת ההעסקה ועד ליום בו משלמים את דמי ההבראה לכל העובדים.
  5. חשוב לבדוק שמפרישים לנו כספים לפנסיה ופיצויים בהתאם לחוק ו/או להסכם האישי.
  6. חשוב מאוד מאוד – לוודא בחברת הביטוח אליה הופקדו הפנסיה והפיצויים שאכן הם הופקדו בהתאם לכתוב בתלוש ובהתאם לדין.

הסעיפים המפורטים לעיל הם נושאים בסיסיים שצריך לבדוק, את סעיפים 5 ו-6 כדאי לבדוק אחת למספר חודשים במטרה לוודא שיש רצף של הפקדות ושהן נעשות בהתאם להורדות בתלושי השכר.

עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה

במידה ולאחר שבודקים את התלושים מתעוררות שאלות או שרואים שמשהו לא שולם אבל לא ממש בטוחים, רצוי להתייעץ עם עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה. במשרדנו עורכת הדין רונית חביבי תיתן לכם את התשובות המקצועיות לשאלות שלכם/ן.

חשוב לברר עם עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה במטרה לשמור על הזכויות הפנסיוניות ועל הפקדות שיבוצעו בהתאם לחוקי העבודה כדי שלא לקטוע את רצף הזכויות.

עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה יבדוק את התלושים במקצועיות ויעלה בפניכם את הבעיות הקיימות, במידה ויש כאלה. אנו יודעים כיצד לחשב מה לא שולם או כמה שולם בחסר כדי שניתן יהיה לבקש את המגיע לכם.

מנגד, עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה יכול להגן על מעסיקים בפני תביעות סרק. לצערנו, יש פעמים בהם עובדים סוברים שמגיעה להם זכות כזאת או אחרת והם תובעים את המעסיק שלהם שלא בצדק. רצוי להתייעץ עם עו"ד מומחה כדי לוודא שלא מגיעים תביעה שלא צריך להגיש, הגשת תביעה כזאת כרוכה בהוצאות רבות ועלולה לגרום להוצאות נוספות במידה ובית הדין יחליט לחייב את התובע/ת בהוצאות משפט.

מהם המסמכים שחשוב לשמור ולהביא לפגישה עם עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה ?

המסמכים שחשובים לנו כדי לערוך את החישובים שעליהם דיברנו ושאיתם רצוי להגיע לפגישה עם עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה :

  1. כל תלושי השכר מתחילת ההעסקה.
  2. הודעה לעובד על תנאי העסקה או הסכם אישי.
  3. דו"חות נוכחות ו/או רישום השעות שערכם בעצמכם.
  4. דו"ח ההפקדות לקופת הפנסיה והפיצויים.
  5. תעודת זהות.
  6. כל מסמך נוסף שנראה לכם רלוונטי.

בפגישה הראשונה עם עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה

  • חשוב מאוד לספר את הרקע לבעיה שבעקותיה הגעתם לפגישה עם עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה.
  • רצוי לספר כל מה שאירע בתקופת ההעסקה, גם מה שלא נראה רלוונטי, אנחנו נחליט מה חשוב ומה חשוב פחות.
  • לא פחות חשוב – להביא את כל המסמכים שנוגעים לתקופת ההעסקה כדי שאפשר יהיה לראות את התמונה כולה והעובדות תהיינה מונחות בפני עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה.

לסיכום

כדי שנדע האם משלמים לנו על פי מה שסיכמנו עם המעסיק ועל פי הדין, אנחנו צריכים לבדוק טוב את התלושים.

לרוב המעסיקים משלמים בזמן וכדין, וטוב שכך, אך לפעמים קורה שלא משלמים את כל המגיע, גם אם בתום לב ומחוסר ידיעה, וכדי לקבל את כל הזכויות המגיעות ושישלמו את כל השעות שעבדנו צריך לפנות לעורך דין לדיני עבודה פתח תקווה ואנחנו כאן בשבילכם ולמענכם.

לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת

דילוג לתוכן