דיני עבודה עורך דין – הסכם עבודה

מאמרים רבים נכתבו בתחומי דיני העבודה השונים. נושא שלא נוגעים בו הרבה אך גם הוא בעל חשיבות גדולה לעובד וגם למעסיק – הסכם העבודה. בטרם תצטרך עובדת / עובד ,או מעסיק, לחפש אחר דיני עבודה עורך דין, יש לא מעט נושאים היכולים לבוא על פתרונם עוד בטרם נוצרת בעיה. מאמר זה יעסוק בהסכם העבודה ובחשיבותו לשני הצדדים.

דיני עבודה עורך דין – תנאי עבודה

מקרים רבים מגיעים לפתחו של בית הדין לעבודה כאשר הסיבה העיקרית היא חוסר התאמה בין מה שהעובדת או העובד חשבו שיקבלו כשכר ותנאים סוציאליים לבין מה שהמעסיק התכוון שהעובדת או העובד יקבלו. כדי לפתור את הבעיה, עוד טרם היווצרותה, על הצדדים לערוך ביניהם הסכם מסודר שיכיל את כל תנאי ההעסקה וביניהם:

שכר – בין אם מדובר בשכר שעתי או שכר חודשי

שעות וימי העבודה – האם שבוע של 5 ימי עבודה או 6 ימי עבודה

מהו יום המנוחה השבועי של העובד או העובדת (במגזר היהודי יום המנוחה הוא יום השבת)

פנסיה – מה אחוז ההפרשה

פיצויים – מה אחוז ההפרשה

קרן השתלמות – כן או לא

באשר לשכר ולתנאים הפנסיוניים, כאשר יש הסכם קיבוצי לענף מסוים יש קודם כל לבדוק מהם התנאים בו וערוך הסכם עבודה בהתאם לתנאי העבודה באותו הסכם קיבוצי.

מדוע צריך דיני עבודה עורך דין?

דיני עבודה עורך דין , שתחום עיסוקו הוא דיני עבודה יכין לצדדים הסכם אשר יכיל את כל תנאי ההעסקה בהתאם לחוק ולפסיקה וכן בהתאם להסכם הקיבוצי השייך לענף בו מועסקים העובדת, או העובד. דיני עבודה עורך דין ידאג שהסכם אישי עם עובדת, או עובד, לא ייפול בתנאיו מתנאי החוק, הפסיקה ו/או ההסכמים הקיבוציים. תמיד אפשר לתת לעובדת, או לעובד, תנאים טובים יותר מן האמור בדין, אך אף פעם אין להסכים על פחות מכך.

דיני עבודה עורך דין – החוק והפסיקה

מעבר לרצון להסדיר את יחסי העבודה באופן ברור ושאינו משתמע לשני פנים, החוק מחייב את המעסיק לתת בידי העובדת, או העובד, הודעה מסודרת בדבר תנאי ההעסקה – סעיף 1 לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002 (להלן: "חוק הודעה לעובד") ולפרט בהודעה את הפרטים אשר חייבים להיות כתובים בה – סעיף 2 לחוק הודעה לעובד.

דיני עבודה עורך דין – ייצוג

משרד עורכי דין בפתח תקווה רונית חביבי מייצג עובדים רבים שהמחלוקת בינם לבין המעסיקים היתה באשר לגובה השכר החודשי או השעתי שלהם, תשלום עבור שעות נוספות, ממתי היה צורך להפקיד עבור העובד או העובדת לקופת הפנסיה והפיצויים ומה שיעור ההפקדה מן השכר. רוב רובן של מחלוקות אלו, כאמור, לא היו מתרחשות מלכתחילה באם המעסיק היה מוסר בידי העובד או העובדת את תנאי העסקתם.

לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת

דילוג לתוכן