הסכם ממון לאחר נישואין – כל הפרטים שצריך לדעת

הסכם ממון לאחר נישואין

בעת האחרונה אנו רואים כי המודעות בכל הקשור לחשיבות של עריכת הסכם ממון עלתה באופן משמעותי, כתוצאה מכך אנו רואים זוגות רבים המבקשים לערוך הסכם ממון לאחר נישואין . מטרתו של הסכם זה היא להסדיר בצורה נכונה ובריאה את ענייני הממון בין בני הזוג לכל מקרה העלול להתרחש בעתיד – מחלוקות כספיות, גירושין ולעיתים אף פטירה של אחד מבני הזוג. אנו מאמינים שיש לכם לא מעט שאלות בכל הקשור על הנושא של הסכם ממון לאחר נישואין – עורכת הדין רונית חביבי תנסה לעשות לכם מעט סדר.

"הסכם ממון לאחר נישואין – האם זה בכלל אפשרי?"

זוגות רבים תוהים האם ניתן לערוך הסכם ממון גם לאחר נישואין, כאשר אנחנו יורדים לעובי הקורה אנו מגלים כי חוק יחסי הממון נותן לבני זוג להסדיר את יחסי הממון ביניהם בצורה חכמה, מדויקת ובריאה גם במהלך הנישואין ואין חובה לערוך את הסכם הממון לפני כן. יחד עם זאת, כאשר אנחנו מדברים על הסכם ממון לאחר נישואין אנו מדברים על פעולה אשר חייבת להיות מאושרת על ידי בית המשפט לענייני משפחה ו/או בית הדין הרבני וזאת להבדיל מהסכם ממון שנערך לפני הנישואין אותו מספיק לערוך אצל עו"ד, נוטריון או רשם נישואין, כלעוד בני הזוג לא נישאו. אנחנו מעדיפים לאשר כל הסכם בבית המשפט על מנת לתת לו תוקף חוקי ושיהיה בתוקף גם לאחר הנישואין, ולא יהיה צורך לערוך הסכם נוסף.

החשיבות בעריכת הסכם ממון

כשמדברים על עריכת הסכם ממון אנו מדברים על מלאכת מחשבת של ממש, "תפירה על פי מידתם" של בני הזוג וירידה לפרטים הקטנים של החיים כדי לאפשר זוגיות נעימה כשענייני הממון מסודרים ולא מהווים עניין מרכזי בחיים המשותפים.

זוגות רבים תוהים האם ישנה חשיבות כלשהי בעריכת הסכם ממון. על מנת להבין את החשיבות בעריכת הסכם ממון אנו רוצים לדבר על סיטואציה אשר, לצערנו, יכולה לפגוש כל זוג – גירושין או פרידה.

לפי הדין, במקרה של גירושין בין בני זוג, יש לחלק את הנכסים בצורה שווה בין בני הזוג. תהליך הגירושין אינו דבר של מה בכך ולא מעט פעמים נלווים לתהליך אמוציות שגורמות לבני הזוג להתייחס לטפל ולא לעיקר. כמו כן, לא מעט פעמים קיימת מחלוקת מי מבני הזוג הביא ונתן יותר במהלך הנישואין מה שיכול להוביל לסכסוך כספי אשר יקח מאותו זוג לא מעט זמן, כסף ומשאבים.

עריכת הסכם ממון נותנת לכם את האפשרות להסדיר את כל העניינים הכספיים שלכם כאשר שניכם עושים הכל בצורה חכמה, הוגנת ובריאה. זוגות רבים מספרים כי חתימה על הסכם ממון עזרה להם לנהל קשר אוהב יותר מבלי שחשבו על האינטרסים הכלכליים של הצד השני.

האם ניתן לבטל הסכם ממון לאחר עריכתו?

אחת מן השאלות הנשאלות ביותר בכל הקשור לעריכת הסכם ממון שואלת דווקא על ביטולו. מדובר במלאכה לא קלה במיוחד מאחר וצריך להוכיח כי נפל פגם בחוזה ויש לבטלו. לכן, כאשר נרצה לבטל הסכם ממון נצטרך לפנות אל עורך דין המתמחה בתחום דיני המשפחה ועריכת הסכמי ממון אשר יבחן את המקרה לגופו ויתן את דעתו בכל הקשור לביטול ההסכם והאם הדבר אפשרי מבחינה חוזית וחוקית.

החשיבות בעבודה עם עורך דין בעל ניסיון בתחום

בשל העבודה הרבה והמיומנת שיש להקדיש לעריכת הסכם ממון לאחר נישואין יש חשיבות רבה בכל הקשור לעבודה עם עורך דין בעל ניסיון ומוניטין בתחום. מטרת עריכת הסכם היא לתת לשני הצדדים שקט נפשי על מנת שיידעו כי עתידם הכלכלי ידוע מראש ובעת גירושין או פרידה לא ימצאו את עצמם במחלוקות כלכליות כאלו או אחרות. הסכם ממון צריך להיערך באופן מקצועי אצל עורכת דין אשר מתמחה בתחום ואשר תנסח את ההסכם במקצועיות תוך שיתוף הצדדים ובהתאם להסכמות ביניהם.

הסכם ממון לאחר נישואין: רונית חביבי עורכת דין

לסיכום, עריכת הסכם ממון לאחר נישואין הוא מסמך בעל ערך רב להמשך החיים המשותפים ויש לערוך אותו בצורה נכונה ויעילה. משרד עורכי דין בפתח תקווה רונית חביבי הינו משרד בוטיק שפועל כבר מספר שנים ללא לאות והפך לגוף המקצועי המטפל בעניניהם המשפטיים של משקי בית רבים בישראל בכל הקשור לדיני עבודה ודיני משפחה. שילוב של ידע וניסיון מקצועי ומשפטי לצד יחס אישי ואנושי הם אלו שהפכו אותנו לבחירה הטבעית של אלפי לקוחות. אנו מזמינים אתכם לערוך יחד איתנו הסכם ממון לאחר נישואין.

לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת

דילוג לתוכן