העסקת בני נוער על פי הפסיקה ומכוח חוק עבודת הנוער, תשי"ג – 1953 – עורך דין דיני עבודה מומלץ
חוק עבודת הנוער הוא אחד מחוקי המגן בדיני עבודה. חוק זה, כמו שאר חוקי המגן בדיני עבודה בא על מנת להבטיח שזכויותיהם של בני הנוער יישמרו ולא יקופחו בזמן שהם עובדים בענפים השונים במשק.
עורך דין דיני עבודה מומלץ בהחלט להתייעץ איתה או איתו על מנת לוודא שתוגש תביעה מתאימה בהנחה שיש יסוד להגשתה או בטרם מעסיקים בני נוער.
עניינים חשובים בהעסקת בני נוער
יש מספר נושאים שחשוב מאוד להקפיד עליהם כאשר מעסיקים בני נוער ועורך דין דיני עבודה מומלץ ומקצועי אכן ידע להעשיר את הידע של הפונים אליו. להלן הנושאים:
- גיל בני הנוער בתקופת ההעסקה לא יפחת מגיל 14. בגילאים שבין 14 ועד שמלאו להם 15 שנים ניתן להעסיק אותם רק בחופשת הקיץ ואך ורק בעבודות קלות, במטרה לשמור על בריאותם של בני הנוער. מדובר על גיל בו בני הנוער עדיין מתפתחים ולכן חל איסור להעסיק אותם בעבודות אשר יזיקו להתפתחותם, בין אם ההתפתחות הגופנית ובין אם ההתפתחות הנפשית.
- חל איסור להעסיק את בני הנוער בגילאי 14-15 בזמן הלימודים, למעט אם ניתן היתר מיוחד, לדוגמה בני נוער שתחום עיסוקם הוא דוגמנות, או שניתן להם פטור מחוק לימוד חובה. תנאי נוסף להעסקת בני נוער בגילאים 14-15 הוא ששר העבודה נתן היתר מיוחד להעסיק אותם.
- לעבודה בתחום הדוגמנות, הפרסום והמשחק יש כללים מיוחדים (למשל שעות העבודה בהן מותר להעסיק את בני הנוער) ולשם העסקת בני נוער מתחת לגיל 15 יש צורך לקבל היתר ממשרד העבודה והרווחה.
- בני נוער שטרם הגיעו לגיל 16 יכולים לעבוד רק בין השעות 08:00 בבוקר ל-20:00 בערב, אך לא יותר מ-8 שעות ביום ו-40 שעות שבועיות.
- לפני מספר שנים היתה חובה לקבל "פנקס עבודה" מלשכת התעסוקה כדי להעסיק בני נוער, כיום מספיק לקבל אישור מרופא המשפחה בתוספת צילום תעודת הזהות של אחד ההורים.
- באשר לבני נוער בגילאי 16 ומעלה, ניתן להעסיק אותם עד 9 שעות ביום אך לא יותר מ-40 שעות שבועיות, למעט בני נוער שלגבי הענף בו הם עובדים נקבעו תנאים משופרים יותר מאשר דברי החוק וכן למעט בני נוער בעלי מוגבלויות פיזיות / נפשיות המועסקים במפעלים מוגנים.
- אסור להעסיק בני נוער בימי המנוחה השבועיים (כל אחד בהתאם לדתו), איסור זה הוא איסור גורף ולא ניתן לקבל היתר במטרה להעסיק בני נוער ביום המנוחה שלהם.
- בתקופת החופש הגדול ובחופשות החגים ניתן להעסיק את בני הנוער בני ה-16 ומעלה עד השעה 24:00, להבדיל מבני הנוער הצעירים יותר, וזאת בתנאי שהמעסיק דואג להסעת העובדים לביתם.
עורך דין דיני עבודה מומלץ יקפיד על …
רישום שעות העבודה – יש חשיבות רבה לרישום שהוא חובה על המעסיק ורצוי שגם בני הנוער יקפידו על רישום יום יומי, לעיתים גם המעסיק המקפיד ביותר יכול לטעות, או שמערכת של שעון הנוכחות "נפלה" באמצע החודש ויש צורך לשחזר נתונים.
גם מבחינת בית הדין, ככל שאין התאמה בין שעות העבודה של העובד לבין השעות עליהן התקבל השכר – אם העובד ערך רישום בזמן אמת תהיה זו ראשית ראיה טובה.
עורך דין דיני עבודה מומלץ יקפיד על ….
שכר המינימום לבני הנוער, לא ניתן לסכם על שכר שהוא מתחת למינימום עם המעסיק, גם אם ניתנה הסכמה לתשלום שכר נמוך יותר היא בטלה מכוח הדין.
יש לוודא מהו שכר המינימום שיש לשלם לבני הנוער בהתאם לגיל העובדים. שכר זה משתנה מעת לעת בהתאם להחלטות הממשלה.
בנוסף לשכר עליו סוכם יש לשלם לבני הנוער דמי נסיעות בהתאם למקום מגוריהם ובהתאם לקבוע בחוק.
תשלום עבור תקופת ניסיון של בני נוער
יש לשלם לבני הנוער על כל זמן עבודה בו עבדו, בין אם היה זה ב"תקופת ניסיון", או "תקופת התלמדות", או יום הכנה, או פגישות עבודה ובין אם הנער או הנערה עבדו מספר שעות בודדות והבינו שהמשרה אינה מתאימה להם. התשלום הוא למן השעה הראשונה בה התחילו לעבוד וכל זמן שבו נדרשו לעמוד לרשות המעסיק/ה.
אם יש התלבטות בנושא – האם מגיע לי שכר על התלמדות? – רצוי לפנות לעורך דין דיני עבודה מומלץ
לסיכום
יש חשיבות רבה לאמור בדיני העבודה ובעיקר באשר לחוקים הקוגנטים, אי עמידה בהם עלולה להביא לידי כך שהמעסיק יינזק הרבה יותר מאשר אם היה עומד בחוקי המגן.
לא מעטו מעסיקים קיבלו קנסות מאוד גדולים בשל אי תשלום פנסיה, שכר מינימום וכדומה.
לכן, פנייה לעורך דין דיני עבודה מומלץ היא פתרון טוב מאוד כדי להימנע מטעויות שבסוף עלולות להיות יקרות מאוד למעסיק.
מנגד, עורך דין דיני עבודה מומלץ יכול לעזור לבני הנוער כאשר מתעוררות שאלות לגבי התנאים בהם הם מועסקים, שכר, שעות עבודה ועוד.
משרדי עורכי דין בפתח תקווה רונית חביבי כאן לשירותם, נשמח לעזור בכל שאלה.
לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת