כיום לא מעט זוגות מגיעים לזוגיות, חיים משותפים או נישואין בגיל יחסית מאוחר ולעיתים הם מגיעים עם נכסים אותם רכשו במהלך חייהם מהכספים אותם צברו בשנות עבודתם טרם שהכירו את בן או בת הזוג המיועדים.
מי שמגיע למערכת היחסים עם רכוש ירצה או תרצה להגן עליו למקרה, חס וחלילה, של פרידה מבן או בת הזוג, וגם אם שניהם מגיעים עם רכוש משלהם רצוי לערוך הסכם ממון שיכלול הסכם ממון על דירה.
חתימה על הסכם ממון דירה חשוב בכל מקרה כדי שבני הזוג יחלקו ביניהם את רכושם, המשותף והפרטי, באופן בו הם מעוניינים לחלק ולהימנע בעתיד להגיע לבין כותלי בית המשפט ושמישהו חיצוני להם יחליט מה ייעשה עם הרכוש, מתי ואיך.
סכסוכים על רקע הרכוש של בני זוג עלול להסלים את היחסים ביניהם שגם כך עלו על שרטון מסיבות כאלה ואחרות ולכן רצוי לנטרל בעיות עתידיות כבר למן ההתחלה.
מהו הסכם ממון על דירה?
הסכם ממון על דירה הוא הסכם אשר הצדדים מגיעים אליו מתוך הסכמות הדדיות מוקדמות ושעל פיו בני זוג יחלקו ביניהם, בסופה של מערכת היחסית ככל שתקרה, את הרכוש המשותף להם ואילו את הרכוש הפרטי השייך לכל אחת ואחד מהם, שהחריגו בהסכם ממון על דירה, הם ישמרו לעצמם בהתאם להסכם.
הסכם ממון על דירה יכול להיות כלול בתוך הסכם ממון שעורכים בני זוג, את ההסכם ניתן לאשר בבית המשפט לענייני משפחה כדי לתת לו תוקף משפטי, אך במידה ומדובר בבני זוג נשואים – חובה על פי חוק לאשר את ההסכם בבית המשפט לענייני משפחה כדי שיהיה להסכם תוקף.
היתרונות בעריכת הסכם ממון על דירה
היתרון הראשון הוא השקט הנפשי והוודאות שנכנסים למערכת יחסים בה הכל ברור ומובן, כחלק מהאמון ההדדי שאנו רוכשים לבן או בת הזוג, יש את הוודאות שאם חס וחלילה יקרה משהו הרכוש שלנו מוגן וברור לכל צד מה שלו ומה שלה.
היתרון השני בעריכת הסכם ממון על דירה נוגע לסיום מערכת היחסים. לצערנו לא כל מערכת יחסים נמשכת חיים שלמים ולכן רצוי לדעת שבסיומה לא ממתין סיוט מתמשך של תביעות משפטיות הדדיות, לפעמים פגיעה הדדית ודרך מאוד ארוכה על לסיום היחסים באופן רשמי, מה שעלול להביא למצב נפשי ירוד ולפגיעה כלכלית בבני הזוג.
מה שמביא אותנו ליתרון השלישי לעריכת הסכם ממון על דירה והוא העלויות הנגזרות מבחירת הדרך להתמודד עם הרכוש המשותף, האם בתחילת הדרך המשותפת או בסופה?
בעוד שעריכת הסכם ממון על דירה מבעוד מועד יכול לעלות לבני הזוג כמה אלפי שקלים, הרי שאי עריכת הסכם כזה יכול לגרור את הצדדים להתדיינויות ממושכות, כאמור, בבתי המשפט ואז מדובר בעלויות של עשרות אלפי שקלים ואף יותר מכך לכל צד בנפרד.
קראו גם על: הסכם ממון לאחר נישואין
לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת