ייעוץ עורך דין לענייני עבודה – זכאות לתשלום עבור זמן נסיעה

ייעוץ עורך דין לענייני עבודה

לא פעם עולה השאלה האם יש חובה על המעסיק לשלם על זמן נסיעה לעבודה וממנה ובכלל זמני נסיעה במהלך שעות העבודה. היו מספר פסקי דין בנושא זה, אך כדי לוודא שמדובר בעניין בר תביעה יש לפנות לייעוץ עורך דין לענייני עבודה אשר ידע מה יש לבדוק כדי לדעת ולאמוד את סיכויי התביעה.

סע"ש 36479-09-14 – עוסק בזכאות לתשלום עבור שעת המעבר ממטופל למטופל

פסק הדין עסק בעובדת אשר עברה ממטופל למטופל במהלך היום והמעסיק לא שילם לה עבור זמני הנסיעה. על השופטים היתה מקובלת הדעה כי מעבר בין מטופל למטופל, שאינו מאפשר לתובעת לסור לביתה או לעניינה, אמור לזכות אותה בשכר עבודה.

הדבר שונה כשמדובר בהפסקה בת מספר שעות, שבמהלכה עובד רשאי לסור לביתו ולעשות לצרכיו הפרטיים. כאשר עסקינן בהפסקה שנמשכת זמן קצר (במקרה שנדון בבית המשפט היה מדובר על רבע שעה עד שעה) הרי שאין לצפות מהתובעת שתסור לביתה בפרק הזמן שבו מדובר. הדבר כלל אינו אפשרי.

למעשה, בפסקי דין רבים שניתנו בבית הדין הארצי ובעקבות זאת בבתי הדין האזוריים, נקבע שהמבחן הוא זמינות העובד לעבודה. במידה וייקבע כי בשעות ההמתנה העובד זמין לעבודה / למעסיק ואינו יכול לעשות לביתו, יהיה העובד זכאי לתשלום עבור שעות אלה.

בנוסף נקבע בפסק דין עמותת ידיד נ' א.ש. מרכזי סיעוד ורווחה בע"מ ואח' כי האילוץ של עובדות /ים לעבור ממטופל למטופל נובע מאופי התפקיד, נקבע כי מכיוון שהעובדות שמועסקות בתפקידי סיעוד, משתכרות שכר מינימום, ומכיוון שהמוסד לביטוח לאומי אינו מאשר למטופל שעות סיעוד במשרה מלאה, נוצר צורך אצל עובדות הסיעוד, לעבור ממטופל למטופל. הדבר מהווה חלק משגרת העבודה שלהן ואין להן אפשרות אחרת. כמו כן, שעות הנסיעה בין מטופל למטופל אינן מאפשרות למטפלות לסור לביתן או לסידורים פרטיים והן עומדת בשעות אלה לרשות העבודה.

פרק זמן קצר ובמיוחד אם הוא נמשך רבע שעה, יתכן ויהווה הפסקה, כנדרש בחוק שעות עבודה ומנוחה. אלא שמהות ההפסקה, כפי שנקבע בסעיף 1 לחוק שעות עבודה ומנוחה, היא לאפשר לעובד/ת "להחליף כח ואוויר". שעות נסיעה בתחבורה ציבורית, אינן עונות על הגדרה זו שבחוק.

ככל שעובד/ת סבורים כי הם עונים על ההגדרות אותן הגדיר בית המשפט, יתכן ומגיע להם תשלום עבור זמני הנסיעות שלהם. על מנת לבחון זאת רצוי להגיע לייעוץ עורך דין לענייני עבודה אשר ידע לומר מה סיכוי ההצלחה של תביעה שכזאת.

חשוב לזכור שלא כל הפסקה, או זמני נסיעה, יהוו זמן עבודה בתשלום, יש פסקי דין שקבעו שנסיעה, שאינה למקום העבודה עצמו אלא ללקוחות או כנס למשל, אינם ברי תשלום אלא אם מדובר בנסיעה של 50 ק"מ ומעלה ורק לאחר ייעוץ עורך דין לענייני עבודה ניתן יהיה להבין האם יש עילה לתביעה ואם לאו.

באופן כללי רצוי, בטרם מגישים תביעה, להגיע ייעוץ לעורך דין לענייני עבודה כדי לבדוק האם יש עוד עילות תביעה.

ייעוץ עורך דין לענייני עבודה – במה דברים אמורים?

לעיתים מגיעים לקוחות לייעוץ עורך דין לענייני עבודה כי לא שילמו להם שעות נוספות, אבל מבדיקת תלושי השכר עולה שלא הופרשו להם כספים לפנסיה ולפיצויים, ולא שילמו עבור ימי חג, או הבראה.

ייעוץ עורך דין לענייני עבודה , עורך דין מקצועי שדיני העבודה הם "לחם יומו", ידע כיצד לנתח את תלושי השכר, וידע לבקש מסמכים נוספים כדי לתמוך בגרסת הלקוח או הלקוחה ועל ידי כך למקסם את סיכויי הצלחת התביעה.

רוב העובדות והעובדים במשק הישראלי אינם מודעים.ות לזכויות שלהן.ם ולכן יש מצבים בהם יעברו לא מעט שנות עבודה עד אשר ישימו לב כי משהו אינו תקין.

אם יש לך חשש שאינך מקבל.ת את המגיע לך ממקום העבודה – זה הזמן להגיע לייעוץ עורך דין דיני עבודה בפתח תקווה.

למשרד שלנו יש את האפשרות לנתח תלושי שכר ולמקסם תביעות במידה ויש מחדלים של המעסיק.ה. לעו"ד רונית חביבי יש ניסיון של 35 שנים בתחום השכר וידע נרחב בתחום דיני העבודה.

לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת

דילוג לתוכן