מהי הלנת שכר ?

הלנת שכר

הלנת שכר זה כאשר המעסיק אינו משלם את המשכורת במועד הקבוע בחוק ולא מדובר רק במשכורת עצמה אלא גם בהפקדת הזכויות הפנסיוניות, הפנסיה והפיצויים וזאת על פי הפסיקה.

זו אחת הסיבות לכך שצריך לבדוק מידי מספר חודשים מול קופת הפנסיה האם כל ההפקדות של המעסיק מבוצעות כמו שצריך. למרבה הצער, לא מעט מעסיקים אינם משלמים את מלוא הזכויות הסוציאליות המגיעות לעובדים ולעובדות ולעיתים, גם אם נראה בתלוש שההפקדות מבוצעות, בפועל המעסיקים אינם מעבירים את הכספים לקופות הפנסיה ואז מדובר בעבירה פלילית מאחר והם מקזזים בתלוש מהעובדים את חלקם בהפקדות הפנסיה אבל לא מעבירים את הכסף לקופות, אלא הכסף נשאר בכיסם.

הדבר דומה להורדות בגין מס הכנסה או ביטוח לאומי שיורדים מתלושי השכר אך בפועל קורה שמעסיק כזה או אחר לא משלם את המיסים במועד או בכלל לא, מה שגורם לכך שביטוח לאומי יכול לשלוח דרישות תשלום לעובדים ואז יהיה עליהם להוכיח שהם עובדים ואילו המעסיק הוא זה שלא העביר את הכספים.

מה קובע חוק הלנת שכר ?

חוק הלנת שכר נועד להגן על שכרם של העובדים והעובדות במשק הישראלי, לדוגמה שהשכר ישולם בזמן, עד היום התשיעי לאחר המועד לתשלום (סעיף 1 לחוק), לאחר מועד זה ניתן לראות בכך הלנת שכר.

תקופת ההתיישנות לגבי הלנת שכר היא תקופת התיישנות מיוחדת. הזכות לקבל פיצויי הלנת שכר (סעיף 17א) מתיישנת לאחר תקופה של שנה בלבד, או לאחר 60 יום וזאת במידה והעובד קיבל את השכר בפועל באיחור אבל לא קיבל עבורו פיצוי בגין הלנת שכר.

תקופת ההתיישנות בגין הלנת שכר משתנה במידה והמעסיק הלין את שכר של העובד או העובדת שלוש פעמים בתוך שנה (12 חודשים) קלנדרית ואז ההתיישנות תהיה שלוש שנים במקום שנה או 60 יום.

כיצד לפעול לגבי הלנת שכר ?

מאחר ותקופות ההתיישנות לגבי הלנת שכר קצרות כל כך צריך לפעול מהר, ככל שהמעסיק אינו משלם את השכר בזמן, או שמגלים כי לא העביר את כספי הפנסיה לקופות או שבכלל לא פתח עבורכם קופה, זה הזמן לפעול ומהר.

ראשית, יש לכתוב למעסיק שלכם ולהודיע לו שאתם מצפים לקבל את השכר במיידי וכן שעליו או עליה להפקיד את כספי הפנסיה והפיצויים לקופות.

שנית, במידה והמכתב שלכם נותר ללא מענה, ניתן להגיש תביעה לקבלת השכר והרכיבים הסוציאליים שלא שולמו.

חשוב לזכור !

לפני שכותבים מכתב יש לחשוב על ההשלכות של כתיבת מכתב שכזה, יתכן שבמידה ותתריעו על הלנת השכר תמצאו עצמכם ללא מקום עבודה ולכן יש להפעיל שיקול דעת מה חשוב יותר.

ברור שכל מצב דורש חשיבה ודרכי פעולה שונים ולכל פעולה שתינקט תהיינה השלכות רבות ולשם כך רצוי ואף חשוב להתייעץ עם עו"ד מקצועי.ת שעוסק.ת בדיני עבודה ומבינים את התחום היטב.

המאמר נכתב על ידי רונית חביבי – משרד עורך דין דיני עבודה בפתח תקווה

לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת

קראו גם על: דיני עבודה פיטורין

דילוג לתוכן