ידועים בציבור אינם נחשבים לכאלה באופן אוטומטי, מדובר בזוגות אשר חיים יחדיו ומנהלים אורח חיים משותף, ללא נישואין.
חלק מן הזוגות של ידועים בציבור אינם יכולים להינשא בתחומי מדינת ישראל בשל סיבות שונות כגון זוג מעורב מדתות שונות, כהן המבקש להינשא לגרושה, זוגות חד מיניים. חלק מן הזוגות של ידועים בציבור בוחרים מתוך רצון חופשי שלא להינשא ולחיות ולהישאר יחדיו מבחירה חופשית ולא כי כבלי הנישואין הם הכובלים אותם זה לזו.
מי הם הזוגות שיחשבו ל- ידועים בציבור ?
בעקרון, זוגות אשר יוכיחו שהם חיים יחד, מנהלים משק בית משותף, אוהבים אחד את השנייה ודואגים זו לזה יוכרו כ- ידועים בציבור. הכרה זו עוברת דרך שערי בית המשפט לענייני משפחה והיא בדרך כלל תהיה ספציפית לעניין מסוים הדורש את ההוכחה כי הם אכן ידועים בציבור.
הצורך בהכרה בזוגות כידועים בציבור הוא בדרך כלל על מנת לקבל זכויות כאלה ואחרות השמורות דרך כלל לזוגות אשר נישאו כדין, אם תחומי מדינת ישראל ואם מחוצה לה.
כאמור, הם לא יחשבו באופן אוטומטי כזוג ידועים בציבור אלא יצטרכו להוכיח זאת לבית המשפט ולפרוס בפניו את החיים האישיים והאינטימיים במטרה לשכנע בצידקתם.
מהן הזכויות של זוגות ידועים בציבור?
הזכויות, וגם החובות יש לציין, דומות מאוד לזוגות הנשואים כדין. מבחינת החובות, יש לדעת כי יש לכך השפעה על תשלום המיסים הן למס הכנסה והן לביטוח הלאומי.
מבחינת זכויות וחובות בעת פרידה, הן דומות מאוד לזוגות הנשואים מבחינת משמורת על הילדים וחלוקת הרכוש המשותף שנצבר במהלך שנות הזוגיות, באשר לרכוש הרשום על אחד הצדדים באופן ספציפי, אף אם נרכש במהלך שנות החיים המשותפים חזקת השיתוף לא תהיה אוטומטית אלא יהיה מוטל על הצד המבקש את השיתוף בנכס להוכיח כי אכן יש סיבות מוצקות המוכיחות כי יש להכיל את חקת השיתוף על אותו נכס ספציפי.
יש זכויות המוקנות לצד לאחר מותו של האחר, כגון זכויות לקבלת קצבת שארים מהמוסד לביטוח לאומי, ככל שלא הוכרו בני זוג כידועים בציבור בטרם הלך לעולמו אחד מהם יהה על הצד הנותר להוכיח זאת בבית המשפט ולהציג הוכחות יחזקו עמדתו זו באשר ליחסים שהיו ידועים בציבור.
הגנה על נכסים של ידועים בציבור
על מנת שכל צד ישמור על זכויותיו בנכסים אותם הוא או היא מביאים לזוגיות רצוי ונכון לערוך הסכם חיים משותפים או הסכם ממון ולערוך הפרדה בין הנכסים השונים של כל צד. כדי לעשות זאת באופן המקצועי ביותר יש לעשות זאת בליווי עורך דין מקצועי מהתחום כדוגמא עורך דין משפחה בפתח תקווה, אשר בסופו של התהליך אף יאשר את ההסכם בבית המשפט ויתן לו גושפנקא חוקית.
אין חובה לאשר הסכם חיים משותפים או הסכם ממון של זוגות שלא נישאו אך אישורם בבית המשפט מקנה להם תוקף משפטי חזק יותר ובמקרה של פרידה וסכסוך, חס וחלילה, על רקע אותם הנכסים הפרטיים, יהיה להסכם כזה תוקף משפטי משמעותי יותר מאשר הסכם שנחתם רק בין הצדדים.
רונית חביבי – משרד עורכי דין בפתח תקווה כאן בשבילכם. נשמח ללוות אתכם לכל אורך התהליך עד להשגת התוצאה המיטבית עבורכם.
לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.