עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה – הליך שימוע לפני פיטורין

עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה

שיחת שימוע לעובד.ת לפני פיטורין, לדברי עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה, מדובר בזכות בסיסית אשר כל עובד ועובדת זכאים לה, ללא כל קשר בין אם מדובר בעובד.ת ותיק.ה או חדש.ה וכן מהם תנאי העסקתו.ה וזאת גם אם עבד.ה ימים ספורים. בעבר חלה חובת השימוע לפני פיטורין רק על המגזר הציבורי, אולם כיום זה מוחל על כל שימוע מכוח הפסיקה. יש לערוך שימוע לכל עובד.ת בכל מקום עבודה, במגזר העסקי או הפרטי, גם כאשר מדובר בפיטורין לצורך הבראה או צמצום.

חובת השימוע היא חלק מדיני עבודה, ועובד.ת אשר המעסיק.ה לא זימן אותו.ה לשימוע לפני הפיטורין, רשאי.ת לתבוע בבית הדין לעבודה בדרישה לפיצוי בגין הליך פיטורין שלא כדין או לחלופין לדרוש את ביטול הפיטורין והשבה לעבודה.

עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה מסביר שהליך השימוע נועד לאפשר לעובד.ת ולמעסיק.ה להציג את עמדותיהם זה כלפי זה. המעסיק.ה י.תפרט את הסיבות לפיטורין בזימון לשימוע באופן מפורט וברור עד כמה שאפשר והעובד.ת זכאי.ת להגיב על טענות המעסיק.ה בשימוע עצמו ולנמק מדוע יש לאפשר את המשך העסקתו.ה.

אם ניתנה לעובד.ת התראה קצרה ואין מספיק זמן כדי להתכונן לפגישת השימוע, יש לפנות למעסיק.ה בבקשה רשמית, או באמצעות עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה, לדחיית תאריך השימוע ולקבלת המסמכים הדרושים לשם ההתגוננות בשימוע עצמו, ככל שיש צורך בכך. מדובר במסמכים אשר רלבנטיים לטענות שהועלו בזימון לשימוע.

זומנת לשימוע? חובה להתייעץ עם עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה

מומלץ מאוד כי עובד.ת אשר צריך.כה לעבור תהליך של שימוע, י.תקבל ייעוץ ממשרד עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה, כדי לדעת להתכונן נכון לשימוע. העובד.ת, כאמור, אמור.ה לדעת מראש על השימוע, המעסיק.ה ת.יתן מכתב עם תאריך ומועד לשימוע, בדרך כלל יהיה זה כיומיים עד שבוע מיום הזימון לשימוע. העובד.ת י.תוכל לעיין במידע שבגינו הוא או היא עומדים לפני פיטורין ולגבש את התגובות לגבי כל נושא או טענה המועלים בזימון.

באשר לשיחת השימוע עצמה – מומלץ להגיע עם עורך דין מומחה בתחום דיני העבודה על מנת שייצג את העובד.ת ואת האינטרסים שלו.ה.

בשיחת שימוע חייבים להתקיים תנאים מסוימים והם:

  • המעסיק.ה חייב.ת לספק את הסיבות לפיטורים המיועדים. כלומר – אין להסתפק בהאשמות כלליות שאין להן כל ביסוס עובדתי וזאת כדי לאפשר לעובד.ת להתייחס לאותם אירועים שהובילו לשימוע, על המעסיק להצביע עליהן בפירוט עד כה שניתן, כדי שתהיה לעובד.ת את היכולת להגיב על כל אחד מהאירועים ולהציג את הגרסה שלו.ה להם.
  • שיחת השימוע צריכה להתנהל בנכונות להקשיב לדברי העובד.ת. שימוע לא חייב להוביל לסיום העסקה של עובד.ת. יש לשימוע משמעות רבה משום שהוא יוצר דיון בין העובד.ת למעסיק.ה לצורך מציאת פתרונות והסקת מסקנות, כאשר העילה המרכזית היא חוסר שביעות רצון של המעסיק.ה מתפקוד העובד.ת. לעובד.ת קיימת הזכות להגיב בהתאם וגם לשמור על מקום העבודה.
  • למעשה, בבסיס הרעיון של השימוע – נתינת הזדמנות נוספת בטרם פיטורין, אלא אם כן מדובר בטיעונים כבדי משקל, בהנחה שאמת בהם.

עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה – התפטרות בדין מפוטר

עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה מסביר שיש בחוק פיצויי פיטורין מפורטים המקרים בהם התפטרות עובד או עובדת תיחשב כ"התפטרות בדין מפוטר"- בכפוף לסעיף 11 (א) לחוק פיצויי פיטורים התשכ"ז -1963. סעיף זה כולל שני רכיבים אשר די באחד מהם כדי שתוגדר התפטרות בדין פוטר.

הרכיב הראשון הוא הרעה בתנאי העבודה של העובד.ת והשני, נסיבות ביחסי העבודה המובילות להחלטה לסיום העבודה.

כאשר מדובר על דיני עבודה פיטורין, התפטרות בדין מפוטר, מזכה את העובד.ת בקבלת פיצויי פיטורין מלאים, כאילו פוטר על ידי המעסיק.ה על אף שמדובר בהתפטרות.

כדי שתוכח הרעה בתנאי העבודה, נדרשת בחינה אובייקטיבית לגבי מכלול הנסיבות שהביאו להתפטרות העובד.ת. הרעה כפי שמצוינת בחוק עלולה להיות:

  • קיפוח בתנאים סוציאליים כמו דמי הבראה, חופשה שנתית, שעות נוספות ועוד.
  • שינוי תפקיד או מקום עבודה המרוחק מרחק רב.
  • הלנת שכר.
  • צמצום של ימי העבודה.
  • העתקת מקום העבודה למרחק רב ממקום המגורים של העובד.ת.

נסיבות המובילות לסיום העסקה של עובד

התפטרות בגין מפוטר בשל הרעת תנאי עבודה או מנסיבות מסוימות אינן תמיד ניתנות לאבחנה ברורה. אפשר כי הטענה תכלול את שתי האפשרויות, כאשר אחת מהאפשרויות תוביל להתפטרות בדין מפוטר, מסביר עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה.

בעילת התפטרות בשל נסיבות אחרות, יש משקל רב ליכולת של הצדדים להמשיך ולשתף פעולה למרות המצב שנוצר מבלי לפגוע בתקינות יחסי העבודה.

בין הנסיבות למצב זה ניתן למנות: התעמרות בעובד שגרמה לו למצוקה נפשית, התקנתן של מצלמות, אשר יצרו משבר אמון בין הצדדים, חוסר בטיחות בעבודה העלולה לגרום לסכנת חיים וחיוב במתן שעות נוספות רבות.

ישנן נסיבות נוספות וביניהן מצב בריאותי של העובד.ת, מצב בריאותי של בן משפחה קרוב, התפטרות לצורך טיפול בילד.ה וכיוצה באלה.

לסיכום

בטרם יוחלט להתפטר על רקע נסיבה כזו או אחרת יש להתייעץ על כך עם עורך דין לדיני עבודה פתח תקווה עם התמחות בנושא ולהתייעץ מתי הנסיבות תואמות את דברי החוק ומתי לא. עורך דין לדיני עבודה יבדוק עבורכם את זכויותיכם בטרם תוותרו עליהם בשל חוסר ידיעת החוק והפסיקה.

משרדי עורכי דין בפתח תקווה רונית חביבי כאן לשירותם, נשמח לעזור בכל שאלה.

לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת

דילוג לתוכן