כדי להגיש תביעה בדיני עבודה רצוי לדעת נוסח כתב תביעה דיני עבודה מהו?
פיטורין הם אף פעם לא עניין נעים, גם כאשר עובד, או עובדת, לא מאושרים ממקום עבודתם עדיין, ברגע שמפטרים אותם, זה מאוד לא נעים, פוגע, מעליב ונצרבת תחושה מאוד לא נעימה בלב. הגשת תביעה לבית הדין לעבודה מהווה סוג של פיצוי על אותה הרגשה וגם פיצוי על אובדן מקום העבודה, בעיקר בתקופה כה קשה כמו זו העוברת על כל העולם וגם עלינו – משבר הקורונה.
הדחף להגיש תביעה מגיע בדרך כלל מתוך אותה הרגשה של פגיעה ולכן הנושא אותו יבקשו, העובד או העובדת, לתבוע הוא עצם הפיטורין ולא מעבר, אך כאשר באים לכדי הגשת תביעה רצוי לבדוק באופן מסודר ומקצועי את יתר הנושאים הקשורים לתקופת ההעסקה בזמן בו התקיימו יחסי העובד – מעסיק.
רבים מהעובדים המנסים להגיש תביעה לבית הדין לענייני עבודה בקשר עם פיטוריהם סבורים שעניין הפיטורין מצוי רק בחוק, אך טעות בידם.
למעשה, דיני עבודה פיטורין – בחלקם הם יציר הפסיקה, כלומר הפסיקה יצרה את הדין, נימקה את ההחלטה ואף ניתנו הנסיבות בעטיין ניתן להגיש תביעה בגין רכיב כזה או אחר, ובחלקם הם נמצאים בחקיקה מוסדרת.
עורך דין מקצועי, הבקיא בתחום דיני העבודה, יודע למצוא את העיגון המשפטי המתאים לכל רכיב תביעה במטרה להגיש תביעה ראויה ומסודרת לבית הדין לענייני עבודה.
הגשת תביעה בעניין דיני עבודה פיטורין
כדי להגיש תביעה בנושא הפיטורין יש לדעת מהם הקריטריונים בהם צריכה לעמוד התביעה, מה ההוכחות שיש לנו כדי להגיש את אותה תביעה. כיום, כמעט כל עובדת ועובד יודעים שאסור לפטר אותם מיידית, ללא סיבה מוצדקת, ללא שימוע וללא שמיעת הצד שלהם. מה שלא כל עובד או עובדת יודעים הוא שצריך לבסס היטב תביעה בנושא דיני עבודה פיטורין. ללא ביסוס עובדתי ראוי האחוזים של הצלחת התביעה מאוד מאוד קטנים.
מאחר ולא כל עניין דיני עבודה פיטורין מוסדר בחקיקה, אלא גם בפסיקה, חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין לענייני עבודה המכיר את החוק והפסיקה היטב. עורך דין מנוסה יודע כיצד יש לערוך את התביעה ומה עליו לכלול בנוסח כדי שהעובד או העובדת יזכו במגיע להם בשל היחס של המעסיק שלהם כלפיהם.
בתביעות גדולות ומורכבות חובה לקחת עורך דין לענייני עבודה שייצג את האינטרסים של העובד או העובדת באופן מיטבי ומקצועי.
מה כוללת תביעה בעניין דיני עבודה פיטורין ?
כאשר עובד או עובדת מגיעים לעורך דין לענייני עבודה בעניין הפיטורין שלהם על עורך הדין לבדוק, כאמור לעיל, לא רק את עניין הפיטורין עצמם אלא גם את שאר הנושאים הקשורים בסיום ההעסקה על ידי המעסיק, לרבות האם שולם השכר הראוי בהתאם לחוק שכר מינימום, האם שולמו כל השעות הנוספות, כיצד בנוי תלוש השכר של העובד או העובדת, האם שולמו כל התנאים הסוציאליים המגיעים להם על פי חוק או על פי הסכם עבודה אישי. כמו כן, יש לבדוק האם קיימות לעובד או לעובדת זכויות מכוח הסכמים קיבוציים או צווי הרחבה וכדומה.
באשר לעובד שעתי יש לבדוק, בין היתר, האם שולם לו עבור חגים, בהתאם לתנאים הכתובים בחוק כמובן, חישוב הבראה בהתאם לאחוז המשרה ועוד.
בנייה נכונה של כתב התביעה וביסוסה בהתאם לכלל דיני עבודה פיטורין תביא לכדי מקסימום הצלחה בבית הדין לעבודה ולעשיית צדק עם העובד או העובדת המפוטרים.
דיני עבודה פיטורין – סיכום
כדי לסכם את האמור במאמר זה, דיני עבודה פיטורין מורכבים לא רק מעניין הפיטורין עצמם אלא מהרבה מאוד נושאים הקשורים להפסקת העבודה, בין אם העבודה הופסקה על ידי המעסיק, כפי שהוסבר לעיל ובין אם אתם בחרתם להתפטר מסיבה כזו או אחרת.
דיני עבודה פיטורין הם עולם שלם של חוקים, תקנות ופסיקות שעל ידיעתם אמונים עורכי הדין העוסקים במקצוע ואשר התמחו בתחום במשך שנים.
יש למצוא את אותה עורכת דין או עורך דין איתם תרגישו בנוח לספר את הסיפור שלכם ואת מה שעבר עליכם, מתוך הבנה שהם ידעו לעזור לכם לקבל את המגיע לכם ויעזרו לכם לקבל פיצוי עבור עוגמת הנפש אותה הרגשתם בעת בה פיטרו אתכם מהעבודה. חשוב לשתף את עורכי הדין בכל הפרטים הרלבנטיים לתקופה בה הייתם מועסקים, גם בפרטים שנראים לכם פחות חשובים, תנו לעורכי הדין להחליט האם פרט כזה או אחר חשוב או פחות חשוב, וזאת כדי לאפשר הבנה מלאה של המקרה.
קראו גם על: שימוע לפני פיטורים בחברה פרטית
מאמר זה אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו ככזה, כל מקרה נבחן לגופו על פי נסיבותיו