נוסח כתב תביעה דיני עבודה

נוסח כתב תביעה דיני עבודה

כדי להגיש תביעה בדיני עבודה רצוי לדעת נוסח כתב תביעה דיני עבודה מהו? 

הגשת כתב התביעה יכולה להיות על ידי התובע עצמו אך רצוי להגיש אותה באמצעות עורך דין לענייני עבודה לו יש את המקצועיות, המומחיות, הידע והנסיון הנדרש לכך. ניתן למצוא באתר בית הדין לעבודה נוסח כתב תביעה דיני עבודה ולפרט את הרכיבים של התביעה, הגשה באופן הזה רצויה כאשר מדובר בתביעה קטנה ומאוד ספציפית וכאשר מדובר על רכיבים קוגנטיים, רכיבים הנמצאים בחוק וחובה על המעסיק לשלם אותם בכל מקרה.

כיצד יודעים מהם הרכיבים הקוגנטיים?

על מנת לדעת מהם הרכיבים אותם חובה על המעסיק לשלם לעובדיו יש להתייעץ עם עורך דין לענייני עבודה, המבין את החוק ויודע על אלו רכיבים מדובר. עורך דין מקצועי יודע כיצד להביא את העניין בפני בית הדין לעבודה מאחר והוא מצוי בחוק ובפסיקה.

ניקח לדוגמה פיטורין ללא שימוע, זהו רכיב תביעה שלא ניתן למצוא אותו בחוק אבל אך ניתן לתבוע אותו מכוח הפסיקה מאחר שאסור לפטר עובד ללא שימוע, ללא שניתנה לו הזדמנות נאותה לשטוח את טענותיו בפני המעסיק שלו בטרם האחרון יפטר אותו. עובד שיבקש לתבוע עבור רכיב הפיטורין ללא שימוע ויכתוב שזה על פי חוק – יטעה.

באופן כללי ניתן לומר כי הרכיבים הקוגנטיים הם אותם רכיבי שכר שחובה על המעסיק לשלם ובראשם, כמובן, השכר, בין אם מדובר בעובד שעתי, יומי, או עובד בשכר חודשי. הרי לא יתכן כי עובד יעבוד ובסופו של דבר לא יקבל את התמורה עבור עבודתו. רכיב השכר מתפצל לתתי נושאים נוספים אותם יש חובה על המעסיק לשלם כגון שעות נוספות, שהן חלק מן השכר המשולם לעובדים.

לכן, מאחר שהגשת כתב תביעה בדיני עבודה מצריכה ידע רחב, רצוי להיעזר בעורך דין המתמחה בתחום וזהו לחם יומו.

מה מכיל נוסח כתב תביעה דיני עבודה ?

בחלקו הראשון של כתב התביעה יש לכתוב את פרטיו של התובע, שם + מספר תעודת זהות, כתובת, טלפון/נייד ורצוי גם כתובת אי-מייל, כדי לאפשר לבית הדין לשלוח הודעות במהלך קיומו של ההליך המשפטי.

לאחר מכן על התובע/ת (העובד או העובדת) לציין את פרטיו של המעסיק, שם מלא, מספר חברה או מספר עוסק מורשה, כתובת, טלפון, אי-מייל ו/או פקס, כדי שבית הדין לעבודה יוכל לשלוח למעסיק הודעות הקשורות בתביעה.

בחלק הנמצא מתחת לפרטי הצדדים יש לפרט את סכום התביעה ואת הסיבות שהביאו את התובע או התובעת להגיש את התביעה. לתאר בכמה מילים את מערכת היחסים בין הצדדים ואת עובדות המקרה.

זה, באופן כללי, נוסח כתב תביעה דיני עבודה ועל כך ניתן להוסיף מסמכים אשר יעזרו לתביעה להצליח. כאן המקום לציין שוב כי על מנת להצליח רצוי מאוד להיעזר בעורך דין לענייני עבודה גם אם רק לשם התייעצות והכוונה במטרה למקסם את ההצלחה של התביעה במקרים בהם סכום התביעה נמוך ולא מצדיק כלכלית ייצוג מלא על ידי עורך דין.

גם עורכי הדין העוסקים בתחום עורכים לבית הדין נוסח כתב תביעה דיני עבודה אך הנוסח אותו הם עורכים יותר מסוגנן ולא נשלח בטופס סטנדרטי אלא מוכן ו"נתפר על פי מידה" באופן אישי עבור כל עובד או עובדת.

הגשת תביעה לבית הדין לעבודה

בתביעות מורכבות ובסכומי תביעה גדולים מומלץ ואף חשוב לקבל ייצוג משפטי מקצועי ולא רק כדי שעורך הדין יכתוב לכם נוסח כתב תביעה דיני עבודה אלא כדי לקבל ייצוג כולל ומלא גם בבית הדין לעבודה. 

יש בישראל מספר בתי דין לעבודה הפזורים ברחבי המדינה, עורך דין מומחה יודע לאיזה מבתי הדין לעבודה צריך להגיש את התביעה, ידע לייצג את העובד או העובדת מול המעסיק ועורכי דינו לאורך כל ההליך בבית הדין ולמקסם את פוטנציאל התביעה.

ההליך המשפטי רק מתחיל בהגשת כתב תביעה אך לאחר מכן יש את קדם המשפט ובמידה והצדדים לא מגיעים להסכמה מתקדמים לדיוני ההוכחות, חקירת עדים של הצדדים. התובע יצטרך לדעת על מה וכיצד לחקור את העדים של המעסיק. בסופו של התהליך יש להגיש לבית הדין סיכומים ולהמתין להחלטת השופט או השופטת.

לסיכום

בתביעות קטנות אפשר להשתמש בטופס מוכן של נוסח כתב תביעה דיני עבודה מהאינטרנט, אך לתביעות מורכבות יותר רצוי לקחת עורך דין לענייני עבודה שיודע את המלאכה ובקיא בה. על מנת למקסם את פוטנציאל התביעה חשוב בכל מקרה להתייעץ עם עו"ד מקצועי שעובד אצל משרד עורכי דין בפתח תקווה לדוגמא, עו"ד שיכול להסביר על התהליך ולראות, פחות או יותר, אם יש לתביעה סיכוי לזכות או לא.

מאמר זה אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו ככזה, כל מקרה נבחן לגופו על פי נסיבותיו

דילוג לתוכן